Bandeopgør i Fields: Skudt mens han ventede på sin ven på krykker


Fields den 18. marts 2015.

En af de tiltalte i skudsagen fra Field's sidste år ventede på sin ven, som var på krykker, og derfor blev han og vennen på krykker ramt af skud i henholdsvis armen og i ryggen.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det kommer mandag frem i Københavns Byret, hvor ni personer er tiltalt for forsøg på manddrab, efter at der 18. marts 2015 fandt en skududveksling sted mellem to grupperinger i storcentret Field's på Amager.

De to, der blev skudt, bliver mandag afhørt i retten, og her fortæller de, at de søgte tilflugt i parkeringskælderen, da gruppen på fem var efter dem og havde truet dem oppe i centret.

Den ene tiltalte var på krykker, og en af hans kammerater ventede på ham, mens de to andre i deres gruppe var løbet i forvejen.

- Da vi kommer til nødudgangen, hører jeg et højt brag bagfra. Jeg bliver nærmest kastet ind mod døren og smider krykkerne. Kan mærke, at der er sket noget, fortæller den tiltalte, som blev ramt i ryggen og i dag sidder i kørestol på grund af episoden.

- Jeg kan ikke trække vejret. Jeg får tinnitus og kan slet ikke høre noget, siger han.

Kammeraten tilslutter sig forklaringen.

- Han (Tiltalte på krykker, red.) kaster sine krykker. To-tre sekunder senere så bliver jeg ramt i armen. Jeg tænker ikke over det. Lidt senere bliver der skudt igen. Jeg fandt først ud af under grundlovsforhøret, at der blev skudt tilbage. Jeg troede, det var dem, der afgav flere skud.

En person fra deres gruppe har erkendt, at det var ham, der afgav fem skud, og en fra den anden gruppe har erkendt, at det var ham, der skød de to personer.

- Jeg rammer desværre. Det var ikke min hensigt at ramme nogen, har den 28-årige tidligere sagt i retten.

Motivet for konflikten er formodentlig en skudepisode, som fandt sted en uge tidligere.

En af de unge, der er anklaget for drabsforsøg i indkøbscentret, er bror til en 21-årig mand, der 11. marts blev livsfarligt såret, da der blev affyret skud mod en bil i et boligområde i Herlev.

Sagen fortsætter i Københavns Byret onsdag.

/ritzau/