Betjent dømt for at true bilister: Nu vil han frifindes


Arkivfoto

En politibetjent blev i august sidste år i Retten i Næstved idømt et års fængsel for - bevæbnet med et dobbeltløbet haglgevær - at true to mænd i en bil. Bilisterne var på grund af en gps-fejl kørt ind på en privat vej.

Politimanden, der er i begyndelsen af 30'erne, ankede på stedet sin dom. Han vil frifindes, og mandag behandles hans anke i Østre Landsret.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det var en aften kort før nytår i 2014, at de to mænd i bilen kom til at køre ind på en privat vej i Rønnede, hvor betjentens forældres hus ligger.

Betjenten, der var på besøg, havde fra huset set bilen, som han mente ikke kunne have lovligt ærinde på vejen. Derfor gik han ud på vejen, og med sig havde han haglgeværet og en lommelygte.

I mellemtiden var bilen standset ved en bom ved skoven længere fremme, og chaufføren havde tilsyneladende fundet ud af, at der havde været fejl på hans gps, så han var kørt forkert. Derfor begyndte han at bakke ad den snedækkede vej.

Da han igen passerede forældrenes hus, rullede føreren vinduet ned for at takke betjenten for at have lyst med lommelygten, men i det samme blev lyskeglen rettet mod mændene i bilen, så de blev blændet.

Ifølge forklaringer i byretten udtalte den tiltalte "Hvad laver I herude?" og "Vi har haft indbrud herude, og alle, der kommer her uden ærinde, får skudt knoppen af" eller lignende.

Han sigtede ikke på mændene med jagtgeværet, men holdt det i lukket position pegende op i luften. Han knækkede først geværet, da føreren af bilen to gange havde bedt ham om det, fastslog byretten.

Tiltalen er rejst efter den skrappe bestemmelse om våben i straffeloven. Den giver som udgangspunkt en straf på minimum fængsel i et år.

Nu skal landsretten altså afgøre, om betjenten gik rundt med skydevåbnet under "særligt skærpende omstændigheder," som der står i loven.

/ritzau/