Smadrede Audi i T-kryds: To unge sigtet for spritkørsel

HELSINGE: Natten til søndag forulykkede en Audi A6 i krydset Kildevejen – Frederiksborgvej, bilen kom ad Frederiksborgvej og fortsatte lige ud i krydset, hvor den endte med at kollidere med skrænten og et større træ. Det endte som en alvorlig affære for de to unge mænd i bilen.

Uheldet skete omkring kl. 01.30, natten til søndag, tydeligvis ved at bilens fører fortsatte lige ud i t-krydset uden at bremse op. Kort efter kollisionen med skrænten og træet kom en vagtbil fra Securitas forbi, vagten stoppede op ved den forulykkede bil og fik kontakt til de to unge mænd i bilen.

De var begge sluppet uskadt fra uheldet, og ville meget gerne have taxa frem til stedet så de kunne komme videre. Det var dog soleklart at de to unge mænd begge var massivt påvirket, og vagten kontaktede straks Nordsjællands Politi hvilket fik de to mænd til at flygte fra stedet til fods.

I ventetiden på politiet sad vagten og overvågede uheldsstedet, hvor de to unge mænd rendte frem og tilbage mellem krydset og et stykke op ad frederiksborgvej og nedad Høbjergparken, af ukendte årsager forlod de ikke området men rendte frem og tilbage mens de jævnligt råbte op og skabte sig.

En bilist som kom forbi uheldsstedet stoppede op ved Høbjergparken og foretog en vending for at køre tilbage til uheldsstedet. Her løb de to mænd hen til bilen og rev begge passagerdøre op og forsøgte at trænge ind i bilen – det mislykkedes dog da bilisten omgående speedede op og kørte fra stedet.

Kort efter kom en politipatrulje frem til stedet, der var tre betjente i bilen og de to unge mænd havde bevæget sig op mod uheldsstedet igen, netop som patruljen nåede frem. Ved betjentenes råb om at de to skulle stå stille, råbte en af de unge mænd at ‘I må ikke slippe hundene’ i troen på at patruljen var en hundevogn.

Begge mænd blev omgående anholdt, og havde mere end almindeligt svært ved at forklare hvordan den seks år gamle Audi var endt inde i skrænten, uden så meget som at bremse inden den ramte ind i træet.

Ifølge de foreløbige oplysninger var ingen af de to mænd fra lokalområdet.

De led desuden begge af alvorlige problemer med hukommelsen, idet de ikke havde nogen idé om hvem der havde kørt bilen – bortset fra at det ikke var nogen af de to anholdte som havde kørt bilen.

Politiet fik dog hurtig afvist historien om ‘den usynlige ven’ som de begge hævdede havde kørt bilen, og intet på stedet tydede på nogen andre involverede end de to anholdte.

Mindst en af de unge havde slet ikke noget kørekort, og begge blæste patruljens alkometer op i den alvorlige ende af skalaen. Begge blev anholdt og sigtet for spritkørsel på baggrund af deres pust i alkometret – og eftersom ingen af dem ville erkende at have ført bilen blev der sikret bla. dna fra bilens rat og andre dele af køretøjet som føreren uværgeligt har rørt ved og dette kan senere afsløre hvem af de to anholdte der var fører af bilen.

En ekstra patrulje kom ud til uheldsstedet for at indtransportere den ene anholdte, de fik begge udtaget en blodprøve i Hillerød og denne skal nu fastslå promillen præcist. Om der er kontrolleret for narko var søndag endnu ikke kendt.

Den leasede Audi A6 kommer formentlig næppe ud at køre igen.