Sygeplejerske tiltales for tre drab og et drabsforsøg


Siden sin anholdelse i begyndelsen af marts har kvinden nægtet sig skyldig i de alvorlige anklager om, at hun skal have dræbt patienter med dødelige cocktails af medicin. Arkivfoto

En opsigtsvækkende sag om en sygeplejerskes påståede drab på patienter i Nykøbing Falster er kommet et skridt nærmere sin afgørelse.

Like localeyes.dk på Facebook

Fredag oplyser forsvarsadvokat Jørgen Lange, at kvinden er blevet tiltalt for tre drab og et drabsforsøg. Hertil kommer flere mindre alvorlige forhold.

Den 31-årige sygeplejerske var oprindeligt sigtet for fire drab og et drabsforsøg. Men Statsadvokaten i København har tilsyneladende vurderet, at beviserne for et af de påståede drab var for svage.

Siden sin anholdelse i begyndelsen af marts har kvinden nægtet sig skyldig i de alvorlige anklager om, at hun skal have dræbt patienter med dødelige cocktails af medicin.

Ikke desto mindre har dommere i både by- og landsret måned efter måned valgt at forlænge hendes ophold bag tremmer.

- Jeg har talt med min klient, og hun er selvfølgelig skuffet. Men når man nu har holdt hende indespærret i så lang tid, er det næsten naivt at tro, at de pludselig ville komme og lukke hende ud, siger Jørgen Lange til Ritzau.

Gentagne gange har advokaten efterspurgt et motiv til de påståede drab.

Et sådant har anklagemyndigheden ikke leveret. Men ved et retsmøde i Nykøbing Falster fortalte anklager Michael Boolsen sidste år, at kvinden lider af en personlighedsforstyrrelse, der er kendetegnet ved en vedvarende søgen efter spænding.

Andre træk ved personlighedsforstyrrelsen, som kvinden lider af, tæller "tilbøjelighed til dramatisering", "egocentricitet" og "manglende tanke for andre", fortalte anklageren.

Allerede nu er det besluttet, at retssagen mod kvinden starter til 11. marts. Der er afsat ikke færre end 30 retsdage til sagen, og først i slutningen af juni ventes dommen.

Efter planen skal den 31-årige kvinde, der er mor til en lille pige, dog allerede møde i retten på tirsdag, hvor hendes varetægtsfængsling udløber.

I den forbindelse ventes det, at anklager Michael Boolsen vil præsentere nye oplysninger fra efterforskningen.

Blandt andet har politiet arbejdet på at klarlægge, om kvinden skal retsforfølges for endnu et drab og et drabsforsøg.

/ritzau/