Landsret: 9 års fængsel til pige for at myrde sin mor


Den dømte 16-årig pige begyndte fire måneder inden mordet at komme i et lokalt pizzeria hos nogle unge arabere, og de påvirkede hende i høj grad pigen. Arkivfoto

Det var den dræbtes 16-årige datter og hendes 29-årige ven, der 8. oktober 2015 i forening dræbte 40-årige Tine Rømer Holtegaard med op mod 20 knivstik, mens hun lå og sov i sin seng i Kvissel i Nordjylland.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det har et enigt nævningeting i Vestre Landsret torsdag slået fast, og den har ligeledes stadfæstet byrettens strafudmåling fra sidste år, som lød på 9 års fængsel til pigen og 13 års fængsel og udvisning til den 29-årige.

- Min klient er selvfølgelig skuffet, for det er en voldsom dom for en pige, som var 15 år da mordet fandt sted. Men der er blevet lagt vægt på, at det var et planlagt mord. Med den påvirkning hun havde, fra den omgangskreds hun dengang havde, siger den 16-åriges advokat, Aksel Groth, til Ritzau og uddyber:

- Min klient og hendes søster begyndte fire måneder inden mordet at komme i et lokalt pizzeria hos nogle unge arabere, og de påvirkede i høj grad pigen. Moren var modstander af det forhold, hun havde til de fyre, og på fire måneder udviklede der sig så et tydeligt had til moren.

Det formodes, at det var den irakiske mand, der førte kniven, da man har fundet den dræbtes blod på hans skjorte.

LÆS OGSÅ: Datter fængslet og sigtet for drab på sin mor
Manden erkendte inden retssagen i byretten at have begået drabet, men under afhøringen af ham i retten, nægtede han sig skyldig. Han forklarede, at han kun havde erkendt på grund af frygt for repressalier fra en bande.

Pigen havde tidligere været kærester med den 29-åriges fætter, men han rejste væk, fordi han skulle til Syrien og kæmpe mod Islamisk Stat. Dette var dog en løgn, han fandt på.

I virkeligheden rejste han til Sverige, hvor hans kone og barn opholdte sig.

Den 25. september sidste år, 13 dage inden drabet fandt sted, blev der desuden foretaget to google-søgninger fra en computer, der tilhørte den 29-årige iraker.

Der søgtes efter "hvad sker der, efter forældre er døde" og "forældremyndigheden statsforvaltningen".

Ydermere gav de to skiftende og til tider utroværdige forklaringer i retten.

/ritzau/

/ritzau/