Uhyggelig sag: Mand forberedte kidnapning af ekskæreste fra Horsens


Politiet fandt en huskeliste hos manden, hvorpå der bl.a. var anført ‘kniv, pistol, kontanter, tandbørster, T-shirt, [kvindens navn] og rensehud væske’.


En mand i 30’erne er sendt i fængsel i et år. Han er dømt for at stalke ekskæresten og planlægge at kidnappe hende.

Manden blev tirsdag dømt for omfattende overtrædelser af et tilhold, trusler og forsøg på frihedsberøvelse samt forsøg på ulovlig tvang i Retten i Horsens.

Like localeyes.dk på Facebook

Straffen blev fængsel i et år, men manden kan være på fri fod allerede efter et år, da seks måneder er gjort betinget af en prøvetid.

Sagen er egentlig en klassisk historie om et kæresteforhold, der efter afslutningen bliver til forfølgelse, men den udviklede sig alligevel ud over det sædvanlige, idet den endte med en plan for en kidnapning af den forfulgte kvinde.

Manden er midt i 30´erne og kvinden er sidst i tyverne, og de er begge fra Horsens.

De var i en periode på et par år kærester, men på et tidspunkt slår kvinden op og en langvarig forfølgelse tager sin begyndelse.

Der er tale om, at manden fulgte efter kvinden, overvågede hende og hendes bopæl, ligesom han sendte talrige mails, sms´er og mms´er.

Kvinden fik meddelt manden et tilhold, således at det ville være strafbart for ham at forsætte med sin chikane og forfølgelse.

Ifølge dommen fik det dog ikke manden til at holde op.

Ikke under 252 mails, sms´er og mms´er sendte han til kvinden, mange af dem med truende indhold, og han fortsatte også sin overvågning af hende.

Kvinden anmeldte manden for overtrædelserne, og Sydøstjyllands Politi besluttede at indhente en ransagningskendelse hos retten med henblik på at finde beviser i sagen.

Det viste sig at være en meget klog beslutning, for under ransagningen fandt Sydøstjyllands Politi en huskeliste, hvorpå bl.a. var anført ”kniv, pistol, kontanter, tandbørster, T-shirt, [kvindens navn] og rensehud væske”.

Politiet fandt også to afskedsbreve stilet til henholdsvis kvindens og mandens pårørende, et sæt håndjern og en paintball pistol.

Der blev også fundet to dokumenter udformet som kontrakter, der var klar til underskrift og ifølge hvilke kvinden skulle forpligte sig til at genoptage forholdet til manden på nogle betingelser.

Yderligere undersøgelser afdækkede, at manden havde søgt på internettet på fx ”straf frihedsberøvelse”.

På baggrund af disse fund anholdt Sydøstjyllands Politi manden, og han blev varetægtsfængslet i en periode, mens sagen blev efterforsket.

Tirsdag faldt så dommen i sagen – et års fængsel, hvor seks måneder er gjort betinget af prøvetid.