Vejarbejder blev påkørt: Politiet nægtede at modtage anmeldelse


Arkivfoto

Da vejarbejderen René Lynge blev påkørt af en bil, havde han ikke held med at anmelde episoden hos Nordsjællands Politi.

René Lynge var i færd med at sætte afspærring op i forbindelse med det vejarbejde, han og to kollegaer skulle udføre i krydset mellem Rungstedvej og Frederiksborgvej i Hørsholm, da han blev ramt af en bil, der kørte forbi ham. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Like localeyes.dk på Facebook

- Jeg blev sindssygt forskrækket. Man skal jo passe på, siger René Lynge.

Han blev ramt af bilens sidespejl, men bilisten fortsatte i høj fart over krydset uden at se sig tilbage. En årvågen kvindelig bilist, der kørte bag den bil, der havde ramt René Lynge, noterede dog nummerpladen på bilen. Men da René Lynge forsøgte at anmelde episoden til Nordsjællands Politi, fik han en overraskende besked.

- De ville ikke tage imod anmeldelsen, når vi ikke havde kontaktoplysninger på det vidne, der havde noteret nummerpladen. Det er helt vildt frustrerende ikke at blive taget alvorligt af politiet i sådan en situation, siger René Lynge.

Og hos Nordsjællands Politi erkender man, at man godt kunne forfølge sagen uden vidnets kontaktoplysninger.

- Man kan godt anmelde et forhold, uden at man har de oplysninger. Hvad politiet derefter gør ved det, afhænger selvfølgelig af en konkret vurdering af, om bilisten bevidst er kørt fra stedet, eller om der simpelthen kan være tale om, at bilisten ikke har opdaget, at vedkommende har ramt noget, siger Anders Schüt, politikommissær i Nordsjællands Politi.

Nordsjællands Politi vil efter Frederiksborg Amts Avis' henvendelse tage kontakt til René Lynge og følge op på sagen.