Pige fandt sin far på Facebook: Nu er han dømt for incest


Pigen har ikke boet sammen med faren under sin opvækst, og først da hun som 14-årig kontaktede manden på Facebook, begyndte de at ses. Arkivfoto


Retten i Holbæk har sat det foreløbige punktum i en usædvanlig sag, da en 41-årig mand mandag eftermiddag blev dømt for incest mod sin datter.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Pigen har ikke boet sammen med faren under sin opvækst, og først da hun som 14-årig kontaktede manden på Facebook, begyndte de at ses.

Det skulle imidlertid vise sig at være en usund relation.

Det erfarede moren, da datteren viste hende en række sms’er med stærkt seksuelt indhold, som den tiltalte havde sendt til sin datter.

Efterfølgende modtog Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse om, at pigen havde betroet sin daværende kæreste, at hun og faren havde haft samleje i en skov i Undløse.

Politiets efterforskning viste i tiden herefter, at manden havde haft held til at instruere datteren i, hvad hun skulle fortælle politiet.

Få dage inden sagens afslutning ved Retten i Holbæk tog sagen imidlertid en overraskende drejning, da pigen ringede og betroede sig til sin plejemor.

Det førte til, at den tiltalte blev varetægtsfængslet, pigen blev genafhørt, og efterfølgende erkendte den tiltalte, at han havde haft samleje med datteren i skoven.

Mandag resulterede det i en dom på fængsel i et år og ni måneder, ligesom han blev dømt til at betale 20.000 kroner i erstatning til pigen.

I en pressemeddelelse oplyser anklager Signe Egsgaard, at hun er meget tilfreds med dommen.

Med dommens “præmisser og høje straf” har retten tydeligt vist, hvor alvorligt retssystemet tager sager om incest, lyder det fra anklageren.

Den dømte har valgt at anke dommen til landsretten.

/ritzau/