Betjent arbejdede sort og udskrev fupbøder i fritiden


Af anklageskriftet fremgår flere kryptiske sms-udvekslinger mellem de tidligere kærester, som ifølge anklageren er koder for, at betjenten har udskrevet bøder og stukket pengene i egen lomme. Arkivfoto

En betjent og hans daværende kæreste var vant til at skrive i koder til hinanden, fordi han i sin arbejdstid som politibetjent også arbejdede sort som flyttemand, og derfor handlede mystiske sms'er ikke om penge fra fupbøder.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det fortæller han onsdag i Retten i Næstved, hvor han er tiltalt for at have udskrevet mindst 16 trafikbøder til udlændinge og have puttet pengene i egen lomme.

- Jeg har tjent sorte penge som flyttemand og smed. De arbejdstider lå nogle gange i tjenestetiden, og sommetider kørte jeg fra tjeneste for at arbejde sort og for ikke at miste penge fra mit politiarbejde, siger han.

Af anklageskriftet fremgår flere kryptiske sms-udvekslinger mellem de tidligere kærester, som ifølge anklageren er koder for, at betjenten har udskrevet bøder og stukket pengene i egen lomme.

"Har en mand til 3 kilo slik", "320 udenlandske kys, 2400 danske" og "har lige stoppet en polsk mand til et kilo", skrev den tiltalte blandt andet.

Den 35-årige erkender kun tre af tilfældene, da flere af de andre beskeder ifølge ham har været koder for at være ude og lave sort arbejde - ikke fupbøder.

Parret udvekslede mellem 50 og 100 sms-beskeder hver dag, da forholdet var præget af jalousi, og betjenten fortæller, at de hele tiden var i kontakt via sms.

- Der var meget mistillid i forhold til modsatte køn. I forhold til, om der var omgang med andet køn, var det vigtigt for os at fortælle, hvem vi var sammen med, fortæller han om forholdet.

Den 35-åriges jævnaldrende ekskæreste er også tiltalt i sagen. Hun er anklaget for at have tilskyndet til lovovertrædelserne og have fået del i pengene.

Hun erklærer sig uskyldig.

- Jeg har aldrig nogensinde tilskyndet, at han skulle gøre, som han har gjort. Jeg var rystet, da jeg fik det at vide. Jeg vidste jo godt, at han levede og åndede for at være betjent, siger hun.

/ritzau/