Blatter får fortsat præsidentløn i Fifa trods karantæne


Arkivfoto


Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) mangeårige præsident Sepp Blatter har fået otte års karantæne fra fodbold.

Alligevel hæver den skandaleramte schweizer stadig præsidentløn fra forbundet, skriver Reuters.

Like localeyes.dk på Facebook

Udbetalingerne vil fortsætte, indtil Fifa får en ny mand på posten, bekræfter en talsmand for fodboldforbundets Audit and Compliance Committee, som er en komité, der arbejder for at gøre Fifa mere åbent og gennemskueligt.

– Indtil en ny præsident bliver valgt 26. februar, er hr. Blatter den valgte præsident, og derfor – i overensstemmelse med hans kontrakt – er han berettiget til at modtage sit vederlag, siger talsmand Andreas Bantel til Reuters.

Sepp Blatter blev i december suspenderet fra al fodboldrelateret aktivitet i otte år af Fifas etiske komité. Det skete, efter at han var kommet i søgelyset for en pengeoverførsel til Michel Platini, den ligeledes udelukkede præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Beløbet var på to millioner schweizerfranc. Det var angiveligt betaling for et stykke arbejde, Platini havde lavet mange år før 2011, hvor pengene blev overført.

Fifas etiske komité har fundet det bevist, at overførslen fra Blatter til Michel Platini er i strid med forbundets regler omkring tildeling af gaver og andre goder.

Siden sagen for alvor begyndte at rulle, har Fifa dog stoppet udbetalinger af bonusser til Blatter.

Det har ikke været muligt for Reuters at få en kommentar om præsidentlønnen fra Blatters amerikanske advokat eller Blatters schweiziske talsmand.

/ritzau/