Politiet undersøger bombesprængning i Hillerød

HILLERØD: Natten til søndag, kl. 02.22, indgik der en anmeldelse til Nordsjællands Politi om, at der på Kongens Vænge i Hillerød var sket en mindre sprængning.

En ukendt person eller personer havde antændt en formentlig hjemmelavet form for genstand, som sprængte kort efter. Genstanden var placeret på et køretøj tilhørende en mand i fyrrerne, der bor i Kongens Vænge. Manden er ikke kendt af politiet og har ikke relationer til kriminelle miljøer. Sprængningen affødte mindre skade på køretøjet, og der sås at være spredt effekter fra genstanden i en radius af ca. 10 meter.

Der er ingen tilskadekomne personer og sprængningen skønnes ikke at have været til fare for personer, der opholdt sig i omkringliggende bebyggelser. Politiet iværksatte i nat tekniske undersøgelser med henblik på at klarlægge hændelsesforløbet og analysere indholdet af genstanden.

I forbindelse med de indledende undersøgelser blev beboerne i 8 rækkehuse i et par timer bedt om at holde sig inden døre, indtil analyser foretaget af Kemisk Beredskab kunne påvise, at der ikke var farlige stoffer fra sprængningen. Det forventes, at der i løbet af nogle dage kommer resultater af undersøgelserne, som kan give svar på, hvilke stoffer, der har været anvendt til at fremstille sprængningen.

Politiet ser med meget stor alvor på sagen og fortsætter efterforskning i sagen.

Politiet hører gerne fra vidner, der kan give oplysninger i sagen eller har bevæget sig i området omkring gerningstidspunktet - ring på 1-1-4.