Pas på: Nu må chefen fyre dig for at ryge


Arkivfoto

Virksomheder må gerne fyre ansatte, hvis de ryger uden for de anviste områder. Det blev i dag slået fast i byretten i en principiel afgørelse.

Henv:Det skriver avisen.dk.#http://www.avisen.dk/pas-paa-nu-maa-chefen-fyre-dig-hvis-du-ryger-det-for_365721.aspx#

- Jeg er fuldstændig målløs og rystet, lyder det fra den 58-årige lagermand Svend Jørgensen til TV2 om afgørelsen i Odense Byret i dag.

Byretten slog fast, at det var helt i orden, at Svend Jørgensens tidligere arbejdgiver, juice- og frugtproducenten Orana A/S, i november sidste år fyrede ham med øjeblikkelig varsel, fordi han tændte en smøg et andet sted end på det anviste rygeområde.

Ifølge TV2 er afgørelsen principiel. Virksomheder er altså generelt i deres gode ret til at bortvise ansatte, der ryger, hvor det ikke er tilladt.

Svend Jørgensens fagforening, Frie Funktionærer, havde eller på vegne af deres medlem krævet en erstatning på en halv million, fordi de ikke mener, Svend Jørgensen har begået en forseelse, der beretter bortvisning, skriver TV2.

Svend Jørgensen selv vil nu sammen med sin advokat overveje, om han skal anke afgørelsen i landsretten.

- Det kommer meget bag på mig, at dommeren mener, at man kan bortvise ansatte for at ryge det forkerte sted, siger han til TV2.