3 ting at være opmærksom på, når du skal vælge tandlæge


Dette indeholder sponsoreret indhold

Det kan være svært at skulle ud og finde en ny tandlæge. Uanset årsagen til et tandlægeskift, er der specielt tre ting, at være ekstra opmærksom på, når du skal vælge tandlæge. Der er hård konkurrence i branchen, og der vil derfor være forskellige fordele ved de forskellige klinikker. Det er vigtigt at finde den klinik, der passer bedst til din tandlægehistorie, og dine krav til både selve tandlægen og til klinikken. Det er vigtigt at få en god oplevelse hos tandlægen, så du fortsat er motiveret, til at holde tænderne sunde.

Hvor er klinikken placeret?
Når du skal vælge tandlæge, er det en god ide at tænker over hvilken placering klinikken har. Vælg en tandlægeklinik der ligger geografisk tæt på hvor du bor. På den måde er det mere overskueligt at skulle møde op til dine aftaler. Ofte ligger tandlægetiderne i dagtimerne. Du vil derfor oftest skulle tage mindst et par timer fri fra arbejde, for at komme til tandlæge. Ved at vælge en klinik tæt på, skal du ikke sætte tid af til transport, og du vil derfor hurtigere, kunne komme tilbage på arbejde. Du mister på denne måde ikke lige så mange arbejdstimer, som hvis du skulle bruge lang tid på at transportere dig hen til klinikken. Du kan med fordel kigge på tandlægekæder, som har klinikker over hele Danmark. En tandlægeklinik som Godt Smil, har tandlægeklinikker i 26 byer, og du vil derfor helt sikkert kunne finde en, som er placeret tæt på dig.

Hvad er priserne på de forskellige behandlinger?
De forskellige tandlæger rundt om i Danmark, har meget forskellige priser på behandlinger. En tandlæge kan eksempelvis have lave priser på at få lavet et hul, men billige priser på at få hevet en tand ud. Og omvendt, kan en anden tandlæge have modsatte priser. Det er derfor vigtigt at vide, hvad du oftest bruger din tandlæge til. Får du som regel lavet huller ved din tandlæge, er det en god ide at vælge en klinik, hvor lige netop denne behandling er billig. Får du derimod næsten aldrig huller, men døjer med tandsten, skal du finde en klinik, som har lave priser til dette. For at finde den tandlæge med de bedste priser, skal du derfor overveje hvad du oftest får lavet hos tandlægen, og finde den tandlægeklinik med de billigste priser til lige netop de behandlinger.

Har du nogle specifikke krav til din tandlæge?
En tandlæge, er ikke blot et spørgsmål om lokation og priser. Mange har nemlig flere forskellige præferencer inden for tandlæger. Døjer du med tandlægeskræk, findes der tandlæger, som er ekstra opmærksomme på dette. Har du en speciel sygdom i tænderne, er det en god ide at finde en tandlæge, som er specialiseret indenfor området. Det er altså med at finde ud af, hvad du gerne vil have ud af din tandlæge ud over pris og lokation. På den måde, kan du finde den tandlæge, der passer bedst til dig og dine krav. Dette er rigtig vigtigt, for at få en god helhedsoplevelse hos tandlægen.