12 anholdt: Politiet forhindrer hævnaktion efter trippeldrab


En af de dræbte køres væk fra lejligheden på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg, november 2015.

Politiet har mandag anholdt 12 personer. Det er folk i vennekredsen omkring ofrene fra trippeldrabet på Frederiksberg, og politiet ville forhindre et muligt hævnangreb.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Like localeyes.dk på Facebook

Københavns Politi gennemførte mandag igennem en anholdelsesaktion med efterfølgende ransagninger på baggrund af fire sager om våbenbesiddelse.

De anholdte skal findes i grupperingen omkring de tre dræbte fra trippel-drabet den 11. november 2015 på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg.

Efterforskningen har vist, at de efter politiets overbevisning i de to måneder efter drabene har skaffet sig fire forskellige våben i forbindelse med mulig hævn af drabene på deres venner.

Der er tale om tre skarpladte pistoler og en skarpladt jagtriffel, som alle er handlet ved særskilte episoder og derfor løbende er beslaglagt i forbindelse med efterforskningen.

Politiet har ved aktionen søgt at anholde de personer, der er identificeret som både leverandører og købere af våbnene, men også personer, der har deltaget aktivt i planlægningen om at skaffe våben.

Københavns Politi håber med gårsdagens aktion at skabe sig arbejdsro i forhold til selve efterforskningen af drabene den 11. november, således at man undgår at bruge væsentlige ressourcer på efterforskning af mulig hævn.

Anholdelser og ransagninger er sket i Storkøbenhavn, på Sjælland, på Fyn og i Jylland. Der er anholdt i alt 12 personer og der er gennemført 19 ransagninger.

Der var planlagt anholdelse af yderligere en person, men denne blev ikke fundet. Politiet har været i telefonisk kontakt med pågældende, der dog ikke ønskede selv at møde op. Han er derfor efterlyst internt i politiet, ligesom det overvejes at efterlyse ham offentligt.

De anholdte er alle mænd med en anden etnisk oprindelse end dansk, og de er i alderen fra 16-30 år. Ved ransagningerne blev der ikke fundet flere våben.