Masseovergreb i Köln: Politiet var magtesløse og kunne intet stille op


Ifølge rapporten samarbejdede de mange mænd om at drukne ofrenes råb om hjælp i et menneskemylder, så betjente ikke kunne komme til.


Efter nyheden om en serie seksuelle overgreb og røverier udført af op imod 1000 berusede mænd af nordafrikansk og arabisk afstemning på en banegård i Köln nytårsaften, er der nu kommet nye oplysninger i sagen.

De to tyske medier Spiegel og Bild hævder, at de har fået adgang til en intern politirapport om hændelserne i byen nytårsaften, hvor mindst 121 har anmeldt seksuelle overgreb.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Heri beskrives det, at betjente på banegården i Köln – trods politiledelsens påstand om det modsatte – var bevidste om overgrebene i løbet af aftenen men magtesløse over for de store grupper af mænd.

Betjentene på stedet frygtede ifølge rapporten, at situationen ville koste sårede eller dødsfald efter blandt andet slåskampe på perronerne.

Ifølge rapporten, hvis ægthed ikke er blevet bekræftet fra officiel side, samarbejdede de mange mænd blandt andet om at drukne ofrenes råb om hjælp i et menneskemylder, så de underbemandede betjente ikke kunne komme til.

/ritzau/