Krav om fængsel for afpresning og vold med lægtehammer


Arkivfoto

Det skal koste fem mænd fængselsstraffe på mellem halvandet og tre år, at de i foråret sidste år skal have slået en ung mand i hovedet med en lægtehammer.

Det procederer anklager Pernille Røper Søberg for i Retten i Glostrup onsdag. Hun kræver desuden, at en af de tiltalte, som arbejder som vagt, frakendes retten til at være vagt og dørmand i mindst tre år.

LÆS OGSÅ: Politi: Bandefolk slog offer med lægtehammer
LÆS OGSÅ: Brutal vold med lægtehammer: Politi anholder fjerdemand

Mændene, der er mellem 22 og 29 år, er tiltalt for grov vold, ulovlig tvang, frihedsberøvelse, trusler på livet, afpresning og røveri. De nægter sig alle skyldige.

Under retssagen har de fem tiltalte givet modstridende forklaringer, lyder det fra anklageren.

- Der er enighed mellem de tiltalte omkring de store linjer. Der er ikke enighed om, hvad der sker på villavejen, ved Bagsværd Sø og på køreturene (gerningsstederne, red.), siger anklageren, som senere tilføjer:

- Det kendetegnende ved de tiltaltes forklaring er, at de har en meget dårlig hukommelse.

Pernille Røper Søberg mener derimod, at ofret har afgivet en forklaring, som retten kan stole på.

- Hvem tror man på. Hvem er mest troværdighed? X (ofret, red.) er efter min opfattelse mest troværdig, siger hun.

Det var 21. maj sidste år, at mændene ifølge anklageskriftet bortførte og afpressede en ung mand, der er i starten af 20'erne.

De tiltalte skal have slået manden i hovedet med en lægtehammer og krævet en halv million kroner af ham samt truet med at slå hans familie ihjel, hvis han ikke betalte. Derudover skal de have forlangt at få offerets mors blomsterforretning som afdrag på gælden.

To timer blev offeret ifølge anklagerne holdt fanget.

Efter at han var blevet tvunget ind i en bil på en parkeringsplads i Lyngby, blev han kørt til en villavej i Bagsværd og til et skovområde ved Bagsværd Sø, hvor han skal være blevet slået og sparket samt truet med en kniv.

Hele hændelsen bunder angiveligt i en narkogæld, som ofret skal have haft til rockergruppen Satudarah. De tre tiltalte mænd på 24, 25 og 29 år er medlemmer af rockergruppen, mens de to sidste på 22 og 26 år har relationer til gruppen.

Der forventes at falde dom i sagen senere onsdag.

/ritzau/