Skuddrab på 18-årig i København kan være bandeopgør


Gerningsstedet fredag aften på Frederikssundsvej i Husum i København.


Der kan have været tale om et bandeopgør, da en bil med tre personer fredag aften blev beskudt på Frederikssundsvej i Husum i København.

Ved skyderiet blev den 18-årige fører af bilen dræbt. De to passagerer på 16 og 18 år blev kvæstet, da bilen efterfølgende kørte galt, men de blev tilsyneladende ikke ramt af skud.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

– Vi har endnu ikke fået de endelige erklæringer, men det tyder ikke på, at de to er ramt af skud, siger vicepolitiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi til Ritzau.

Skudepisoden skete nogle hundrede meter fra vejen Åfløjen og i nærheden af kommunegrænsen til Herlev. Her blev der affyret mellem fem og ti skud fra en anden bil, og det kostede altså en ung mand livet.

Politiet har lørdag formiddag ikke oplysninger om den bil, der blev skudt fra.

Det kan som nævnt være tale om et bandeopgør, da alle tre i den beskudte bil har banderelationer.

– Det er svært på nuværende tidspunkt at sige, om skyderiet er banderelateret, men det er klart en vinkel i efterforskningen, forklarer Torben Svarrer fra Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

At netop han står for efterforskningen tyder dog på, at politiet mener, at der kan være tale om et bandeopgør. Normalt efterforskes drab af afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Der har på det seneste været en del skyderier i København, og flere af dem menes at udspringe af en konflikt mellem banderne Brothas, der holder til i Mjølnerparken, og B27, der holder til på Bellahøj.

Det er dog uklart, om fredagens drab har med den konflikt at gøre.

– Det kan vi slet ikke sige noget om på nuværende tidspunkt, understreger Torben Svarrer.

– Når vi siger, at de har banderelationer, betyder det, at de ikke er registreret som fuldgyldige medlemmer af nogen bande, men netop har relationer til bandemiljøet. Det betyder, at de kan have forbindelser til flere bander, forklarer han.

/ritzau/