Brand i etageejendom i Hobro helt under kontrol

HOBRO: Søndag eftermiddag kl. 13.40 modtog Nordjyllands Politi melding om en brand i en etageejendom på Stoldal i Hobro, der bredte sig til hele ejendommen - ingen beboere kom til skade i forbindelse med branden.

Alle i området kan nu åbne vinduer og døre igen, og branden er helt under kontrol. Årsag til brand under efterforskning, oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Et større antal politistyrker og brand- og redningsmandskab samt Hjemmeværnet blev, da meldingen kom, øjeblikkeligt dirigeret til adressen, hvorpå man straks påbegyndte slukningsarbejdet. Bygningen blev hurtigt rømmet for beboere, og politiet kan oplyse, at der ikke var nogen mennesker, som kom til skade i forbindelse med branden.

”Heldigvis kom ingen beboere til skade til under branden, men rigtig mange af dem er jo berørt af det her,” siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Torben Larsen, der estimerer, at omkring 80 beboere kan være direkte påvirket af branden.

For bygningen har taget stor skade som følge af branden – og mange af de berørte beboere er nu nødt til at finde alternativ husly.

”Vi oprettede et evakueringscenter på Amerikavej, hvor vores medarbejdere stod klar til at modtage beboerne i første omgang. Men de skal jo have et sted at sove for natten,” siger  politiets vagtchef Torben Larsen.

Boligforeningen vil nu sørge for, at de berørte beboere får indkvartering for natten.

I nærheden af den brændte bolig befandt sig Aalborg Universitetshospital Hobro, hvor der var lugt af røg, men der opstod ikke behov for at flytte patienter, dog lukkede man i en periode ned for ventilationen for at undgå røg-gener på sygehuset.

Brandårsag under efterforskning
Politiet kan ikke på nuværende tidspunkt udtale sig om den nøjagtige årsag til, at branden opstod.

”Det er noget af det, som vi skal have undersøgt grundigt nu. Derfor kan vi ikke udtale os om årsagen til, at ilden opstod, før vi har efterforsket alle omstændighederne omkring branden,” understreger Torben Larsen.