Unge risikerer udvisninger efter uroligheder i Vollsmose


Vollsmose den 9. juni.

Fem unge fra Vollsmose risikerer udvisning efter angreb på politiet med sten og molotovcocktails under årets folketingsvalgkamp.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det skriver Fyens Stiftstidende

En større gruppe unge kastede om aftenen den 9. juni i år med sten og brandbomber mod flere betjente i Bøgeparken i Vollsmose.

Politiet udtalte den 10. juni, at det var en politipatrulje som kørte gennem bydelen, da der på Bøgetorvet blev kastet sten efter den, fortalte vagtchef Hans Frederiksen fra Fyns Politi til Ritzau.

Da patruljen bakkede ud, blev der kastet en molotovcocktail, der landede et par meter fra bilen. Betjentene i patruljevognen tilkaldte straks forstærkning, og en større politistyrke blev sendt til området, hvor op mod 50 personer var samlet. Der blev de fremmødte betjente igen mødt med stenkast og molotovcocktails.

Urolighederne skete kort før folketingsvalget og politikere fra begge fløje krævede at de skyldige blev straffet. Anklagemyndigheden på Fyn går efter udvisningsdomme for fem unge mellem 15 og 18 år.

De unge er tiltalt for i forening at have udøvet vold mod betjentene og skabt overhængende fare for deres liv eller førlighed, ved at kaste både sten, flasker og såkaldte molotovcocktails mod flere patruljevogne.

Sagen mod de unge begynder på tirsdag i næste uge.