50-årig mand udenfor pædagogisk rækkevidde: Anholdt for spritkørsel to gange på få timer

RANDERS: En 50-årig mand nåede onsdag aften og natten til torsdag at blive anholdt ikke mindre end to gange for at køre bil med for meget alkohol i blodet.

Klokken 23.37 ringede en vagt til politiet, da han tilfældigt bemærkede den 50-årige slingre rundt i sin bil på Havnegade i Randers. Blandt andet kørte bilisten op over en cykelsti og et fortov. På Hospitalsgade steg den 50-årige ud af bilen og begyndte at gå i usikker gang fra stedet.

Vagten tilkaldte en kollega og sammen fik de standset den 50-årige og holdt ham tilbage, indtil politiet kom frem. En alkometertest viste en promille et godt stykke over det tilladte, og betjentene anholdt ham derfor og sigtede ham for spritkørsel.

Bilen parkerede betjentene i nærheden med besked om, at den 50-årige kunne hente den, når han var ædru. Efter at have været forbi politistationen i Randers og skadestuen til en blodprøve, blev den 50-årige løsladt med besked om at tage en taxa hjem.

Lidt over klokken 1.00 om natten ringede den 50-årige til politiet og spurgte, hvor de havde parkeret hans bil. Han fortalte, at hans ven gik rundt i området og ledte efter den, og at vennen ville køre den hjem.

Betjenten i røret fik dog mistanke om, at den 50-årige selv kunne finde på at sætte sig bag rattet, og at der slet ikke var nogen ven på stedet. Han fik derfor en patrulje til at køre dertil for at tjekke op på situationen - samme patrulje som lidt tidligere havde anholdt manden.

Da patruljen kom frem, var bilen væk, og de kørte derfor lidt rundt for at lede efter den. De fandt den kort efter på Nordjyske Motorvej tæt på afkørslen mod Hadsten. Bag rattet sad den 50-årige, som stadig ikke var ædru nok til at køre. Han blev derfor endnu en gang anholdt og sigtet for spritkørsel. Denne gang blev nøglerne snuppet, og han fik besked på at en anden person senere kunne hente bilnøglen på stationen.