Borgerne i Holstebro kan snart pakke sandsækkene væk igen


Storåen i Holstebro.

Bekymrede borgere i Holstebro, der har forsøgt at beskytte deres ejendomme med sandsække, kan søndag aften ånde lettet op.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Vandstanden i Storåen, der har været på nippet til at gå over sine bredder, ser ud til at være ved at falde.

- Vi er på vej mod roligere tider igen. Der kommer ikke flere vilde nyheder herovrefra, siger vagtchef Henrik Nielsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

600 sandsække var ellers blevet udleveret til borgere, som ville beskytte deres huse. Også i Lemvig og Skive, hvor lokalt redningsmandskab har pumpet vand og lavet dæmninger, ser vandstanden ud til at være faldende.

img:##v489679##LÆS OGSÅ: Lokale om oversvømmelse i Holstebro: Det bliver katastrofalt##74365##

Der er stadig oversvømmede veje i området, men politiet mener at have afmærket de steder, hvor man ikke kan køre.

De store mængder regn, der er faldet over Jylland lørdag og søndag, gav søndag travlhed hos Falck. Primært Ringkøbing, Struer, Skive, Viborg og Silkeborg blev ramt. Samme område blev hårdt ramt af stormen Gorm for en uge siden.

Weekendens uvejr nåede dog ikke at hærge nær så meget som Gorm. Under stormen i sidste uge fik Falck over 700 henvendelser. Til sammenligning havde Falck søndag middag fået 40-45 henvendelser om stormskader.

Ifølge DMI er der søndag aften fortsat risiko for vindstød af stormstyrke i Nordjylland og på Bornholm. Men vinden ventes at tage af i løbet af natten.

/ritzau/