En dræbt og to såret i knivangreb i svensk villakvarter


En kilde tæt på efterforskningen siger til Aftonbladet, at det var en julefrokost, der løb af sporet. Denne oplysning ønsker politiet hverken at be- eller afkræfte. Arkivfoto

En gerningsmand angreb lørdag aften flere personer med en kniv i et villakvarter nær den svenske by Kungsbacka. Én person døde af sine kvæstelser i løbet af natten til søndag, mens to andre er alvorligt såret. Det oplyser politiet til Göteborgs-Posten.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Svensk politi blev alarmeret lørdag kort før klokken 19, og få timer efter blev en mand i 40'erne anholdt mistænkt for drab og to tilfælde af drabsforsøg. Det bekræfter anklagemyndigheden over for Aftonbladet.

Inden anholdelsen skulle politiets efterforskere ifølge Göteborgs-Posten have fortalt beboere i området, at politiet ledte efter en psykisk syg mand bevæbnet med en kniv. Dette er ikke bekræftet af politiet selv.

Nyhedsbureauet TT skriver, at den mistænkte ifølge politiet har en relation til ofrene. Hvilken er fortsat uklart. Manden er ikke kendt af politiet i forvejen.

En kilde tæt på efterforskningen siger til Aftonbladet, at det var en julefrokost, der løb af sporet. Denne oplysning ønsker politiet hverken at be- eller afkræfte.

Göteborgs-Posten skriver, at gerningsmanden brød ind i flere huse i området. I et af husene skulle han have angrebet mindst tre personer, ligesom husene skulle være udvalgt tilfældigt. Det afviser politiet dog.

Ifølge flere svenske medier er tre huse i området blevet afspærret, og politiets retsmedicinere er i gang med de tekniske undersøgelser.

Vagtchef ved Halmstad Politi Daniel Bergman ønsker ikke at komme ind på de nærmere detaljer, men siger til Göteborgs-Posten søndag morgen:

- Husene ligger ikke ved siden af hinanden, men de ligger alle i området.

Vagtchefen tilføjer, at antallet af vidner er begrænset, fordi angrebene fandt sted indendørs.

Hospitalskilder oplyser til Expressen, at de to sårede er en mand på 35 år og en kvinde på 30 år. Manden er alvorligt såret, mens kvindens tilstand er livstruende.

Ifølge politiet er der ikke andre mistænkte i sagen.

/ritzau/