Få hjælp af din bedemand i den svære tid


Dette er sponsoreret indhold


Det er for de fleste mennesker en svær tid, når et menneske omkring dem går bort. Det er en tid der fyldt af sorg, forvirring og bekymringer, som alt er noget, der skal tages hånd om. Der er mange forskellige fremgangsmåder til, hvordan du kan håndtere sådanne situationer, og i denne artikel vil du blive taget gennem nogle af dem.

Når et mennesker dør
Når et menneske dør kan det være svært at vide, hvordan man skal håndtere det. Helt praktisk er der dog nogle ting, der skal gøres som det første. Sker dødsfaldet i hjemmet, er det vigtigt at starte med at ringe til vagtlægen eller til afdødes egen læge. Dette skylde, at en læge skal underrettes for at kunne skrive dødsattesten. Herefter er det en god idé at ringe til bedemanden. Det er en god idé fordi, at bedemanden kan sætte gang i de processer, som skal til når et menneske dør, således at du ikke står selv med disse bekymringer. Læs mere her om dødsfald i hjemmet. Sker dødsfaldet i udlandet er det en rigtig god idé at tage kontakt til sin bedemand i Danmark med det samme. Ved at gøre dette kan bedemanden fra start hjælpe med alt det praktiske, der skal gøres for, at den afdøde kan komme hjem til Danmark.

Du er ikke alene
Det kan være rigtig svært at håndtere de tanker og følelser, der opstår, når man oplever et dødsfald. Selv om det er et menneske, der har været igennem et længere sygdomsforløb, kan det stadig komme som et chok, når dødsfaldet indtræffer. Derfor er det vigtigt, at man efter man har kontaktet bedemanden, sørger for at kontakte venner og familie, således at man altid har støtte omkring sig i den svære tid. Ud over at have venner og familie tæt på, er det også en rigtig god idé at benytte sig af terapi. Terapi kan være for hele familien eller helt personligt. Man kan komme i familieterapi, hvor man som familie får hjælp til at håndtere det man har oplevet, sammen, således at ingen står alene, og man hjælper hinanden. Derudover kan man også, som enkelt person have brug for at snakke med nogen professionelt om de tanker og bekymringer, som man går med efter et dødsfald. Der findes også den form for terapi, som kaldes sorggrupper. I sorggrupper mødes man med ligesindende mennesker, som også har oplevet et dødsfald, og gerne vil tale om deres tanker og følelser. I disse sorggrupper skabes plads og rum for alle følelser og tanker, der måtte opstå. Dermed er intet forkert eller for meget til at blive sagt højt, da alle følelser og tanker har berettigelse. Denne form for terapi kan være med til at give en oplevelse af, at man ikke står alene med den smerte man føler, af den ene eller anden slags. Hvad end man vælger den ene eller anden form for terapi, så er rådet bare, at man husker at få snakket om det, og at man husker, at der ikke er nogle tanker og følelser, der er forkerte. De bliver kun forkerte i det øjeblik man ikke siger dem højt, og ikke giver dem lov til at være der.