Regeringen vil sløjfe strandbeskyttelsen i by og ved havne


Snart vil der lyde bore og bankelyde fra de danske strande.

Regeringen vil ophæve strandbeskyttelseslinjens forbudszone, når det gælder bynære områder mellem by og havn.

Like localeyes.dk på Facebook

Det betyder, at kommuner og turistvirksomheder ikke længere skal spørge om lov hos Naturstyrelsen, når de for eksempel vil etablere bedre overnatningsmuligheder og nye aktiviteter i disse områder, skriver Jyllands-Posten.

- Strandbeskyttelseslinjens forbudszone skal blødes op, så kommuner, foreninger og virksomheder får bedre muligheder for at bruge havne og udendørsarealer til at give danskerne flere tilbud til at nyde naturen, siger miljøminister Eva Kjer Hansen (V) til avisen.

Foreninger som surf-, ro- og vinterbadeklubber skal heller ikke længere søge dispensation, når de på havneområder eller tæt derpå vil etablere eller udvide klubhuse.

Det samme gælder turistvirksomheder tæt på kysten, hvis de vil opføre mindre anlæg som tennisbaner, swimmingpools og petanquebaner for at styrke turismen.

Men den nye udmelding, som er en del af regeringens vækstudspil, åbner for markante ændringer for beskyttelsen i vandkanten, og det møder kritik hos Danmarks Naturfredningsforening.

- Det er trist, for det lyder meget omfattende, og nu taler vi jo ikke bare om uvæsentlige ting som borde, bænke og højbede, siger foreningens præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen, til Jyllands-Posten.

/ritzau/