Kædesms spreder terrorfrygt i København


Der står i nogle af sms’erne, at “en venindes far, som arbejder i PET” advarer imod at opholde sig i nærheden af Nørreport Station. Arkivfoto

Et rygte om, at der skal være planlagt et terrorangreb mod Nørreport Station i København fredag aften florerer livligt via sms'er blandt borgere.

Like localeyes.dk på Facebook

Hos Københavns Politiet er man bekendt med rygtet.

- Vi er bekendt med, at det florerer både på Facebook og via de her sms-kæder.

- Det er ikke noget, som vi gør noget ved. Ikke før PET (Politiets Efterretningstjeneste, red.) beder os om det, og det har de ikke gjort endnu, siger vagtchef ved Københavns Politi Henrik Brix.

I nogle af beskederne refereres der ifølge Ekstra Bladet til en person fra PET som kilde. Der står ifølge mediet i nogle af sms'erne, at "en venindes far, som arbejder i PET" advarer imod at opholde sig i nærheden af Nørreport Station.

PET har imidlertid ingen kommentarer. Efterretningstjenestens presseafdeling oplyser til Ritzau, at PET aldrig kommenterer rygter.

Henrik Brix fortæller, at sms'erne har fået flere bekymrede borgere til at kontakte politiet.

- Vi er blevet lagt ned af henvendelser.

- Jeg ved, at det er både på 114, 112 og mail også. Vi får rigtig mange henvendelser, siger Henrik Brix, der ikke kan give et præcist antal.

Rygtet om et planlagt angreb mod København kommer kun en uge efter terrorangrebet i Paris, hvor 130 mennesker har mistet livet og over 350 blev såret.

/ritzau/