Myndighederne undersøgte muligt kemikalieudslip i Lidl

Området omkring butikken Lidl på Christian X’s Vej i Viby blev tirsdag aften afspærret, det skete efter Østjyllands Politi tirsdag aften kl. 18.47 modtog en anmeldelse fra en kunde, der havde fået det dårligt, efter hun havde været inde og handle i Lidl på Christian X’s Vej i Viby. Politiet kørte ud til stedet og kunne konstatere, at der var flere personer i butikken, der havde det dårligt.

Politiet evakuerede derfor ca. 35 personer, der alle er blevet registreret og afhørt, og de er nu sendt hjem igen. Ingen af personerne er umiddelbart kommet til skade eller har haft behov for behandling.

Området omkring Lidl var blevet afspærret, inkl. rundkørslen og en del af Christian X’s Vej og Jyllands Allé, mens Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab ”HazMat” undersøgte området nærmere. Politiet bad trafikanterne om at søge alternative ruter og opfordrede til, at man holdt sig væk fra området.

Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab har nu undersøgt området nærmere, og man har ikke kunnet finde nogen farlige kemikalier på stedet. Østjyllands Politi har derfor delvist ophævet afspærringerne, så det er igen muligt for trafikanter at færdes på vejene omkring butikken.

Afspærringen af butikken opretholdes indtil videre, da politiets efterforskere skal undersøge lokalerne nærmere. Det er pt. ikke muligt at sige noget om, hvornår disse afspærringer ophæves.