IS-drab af gidsel får Kina til at varsle konsekvenser


Dette foto af den norske og kinesiske gidsel blev offentliggjort tidligere i år.


Kina vil søge hævn for Islamisk Stats drab på en kinesisk mand i Syrien, der angiveligt blev dræbt sammen med en norsk mand.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det oplyser udenrigsministeriet i Beijing, efter at Islamisk Stat har offentliggjort billeder af to dræbte mænd, der angiveligt er de to gidsler.

Det kinesiske udenrigsministerium bekræfter samtidig for første gang identiteten på den kinesiske mand, som meldes dræbt.

Fan Jinghui blev “dræbt på brutal vis”, hedder det i udmeldingen fra myndighederne.

Norge har ikke endeligt bekræftet, at det norske gidsel Ole Johan Grimsgaard-Ofstad er blevet dræbt, men statsminister Erna Solberg siger, at der ikke er megen grund til at betvivle ægtheden af påstanden.

Onsdag aften talte Solberg om “et koldblodigt mord”, og hun siger også, at det ikke har været aktuelt at betale løsepenge.

– Det er et princip, som vi ikke kan fravige, lød det fra statsministeren.

Kina, der har forsøgt at befri Fan Jinghui ved en mislykket aktion, håber nu på bedre internationalt samarbejde.

– Den kinesiske regering fordømmer kraftigt den voldelige handling blottet for menneskelighed, og vi vil finde de skyldige kriminelle.

– Kina vil fortsat styrke antiterror-samarbejdet med det internationale samfund for at opretholde fred i verden, hedder det i meddelelsen.

De to mænd blev angiveligt taget til fange i Syrien i januar. Det blev dog først offentligt kendt, da IS i september skrev om tilfangetagelsen i magasinet Dabiq med krav om løsepenge.

/ritzau/Reuters