TV: Sjældne Nike-sko er anklagertrumf i drabssag mod rocker


Gerningsstedet i Næstved, december 2013

Det er en velklædt og velformuleret 21-årig mand, der mandag sidder i Retten i Næstved anklaget for drab.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Faktisk er talestrømmen så letflydende, at retten flere gange må bede den tiltalte om at sætte tempoet ned.

Havde det ikke været for tatoveringerne på tiltaltes hals, er der ikke meget ved den unge mand, der vidner om, at han har haft forbindelse til rockergruppen Bandidos, siden han var 17 år.

Men det har han, og det lægger han ikke skjul på - men han afviser at være drabsmand og erklærer sig uskyldig.

- Jeg skal ikke sidde her og tegne et glansbillede og sige, at jeg ikke er på kant med loven, men denne sag handler om, at jeg skulle have slået nogen ihjel, og det har jeg ikke, siger den tiltalte i retten.

Det mener anklagemyndigheden, at han har. Den hævder, at han natten til 9. december i 2013 skød en sovende Edin Fakic gennem et vindue i Fakic' hjem. Offeret blev ramt i hovedet af det ene afgivne skud og døde på stedet.

Det er politiets formodning, at drabet på den 22-årige mand udsprang af en konflikt mellem de to rockergrupperinger Westside Nation og Bandidos.

Den tiltalte blev anholdt tilbage i januar, og han har siddet varetægtsfængslet siden. Politiet havde i længere tid været på sporet af det unge Bandidos-medlem.

Et par sjældne Nike-sko spiller en hovedrolle i sagen, da der er fundet skoaftryk på gerningsstedet, og de passer til nogle sko, som politiet under ransagning fandt hjemme hos den tiltalte.

Der er flere spørgsmål, som den tiltalte ikke vil svare på.

- Det vil jeg helst ikke udtale mig om, for jeg kan ikke se, hvad det kommer sagen ved, er en vending, der flere gange bliver brugt af den anklagede som svar på anklagerens spørgsmål.

For eksempel vil den 21-årige ikke fortælle, hvorfor han på årsdagen for drabet fik tildelt et "Expect no mercy"-mærke fra Bandidos.

Ifølge anklagemyndigheden er der foretaget aflytning af den tiltaltes telefon og hjem, og det er et af de afgørende beviser mod den 21-årige, mener anklageren.

Sagen foregår som en nævningesag og fortsætter tirsdag i Retten i Næstved.

/ritzau/