Udenlandske vanvidsbilister stoppet: Kørte 154 km/t på landevej


Foto: Politiet

Ikke mindre end 12 gange har Midt- og Vestjyllands Politi stoppet hollændere for voldsomme fartoverskridelser.

Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af politiet mandag morgen.

12 gange er hollændere i løbet af det seneste års tid blevet taget for alvorlige fartoverskridelser på vestjyske landeveje og motorvej.

Midt- og Vestjyllands Politi har systematisk med civile videobiler overvåget strækninger fra den sydlige kredsgrænse til Thyborøn og dokumenteret, hvordan flere biler på hollandske plader kører alt for stærkt – helt op til 154 kilometer i timen på almindelig landevej og 183 kilometer i timen på motorvej.

De tolv sager dækker over i alt seks forskellige personer.

Efterforskningen har vist, at det i de konkrete tilfælde har været hollandske fiskere, der gennem natten er kørt op gennem Tyskland, fortsat op gennem Jylland for så at ende i Thyborøn for at fiske. Undervejs har de hollandske fiskere altså kørt alt for stærkt på landsdelens veje.

Når Midt- og Vestjyllands Politi har kunnet sætte en stopper for de hollandske fartsyndere, så er det takket være et vigtigt tip fra en borger i lokalområdet, der undrede sig over, at han så hyppigt mellem klokken 4 og 6 om morgenen blev overhalet af udenlandske biler med meget høj fart.

I de 12 sager har Midt- og Vestjyllands Politi udskrevet bøder mellem 2.500 kroner og 7.500 kroner.

I syv tilfælde har det også udløst en betinget frakendelse af kørekortet, mens én har fået en ubetinget frakendelse af kørekortet.

I en sag, der endnu ikke er afsluttet, står endnu en hollandsk fisker til at blive frakendt kørekortet ubetinget.

Denne uge kører dansk politi i øvrigt en landsdækkende hastighedskampagne.