Dom for Smugling af hash og kokain: Bandidos-medlem får 12 års fængsel


Arkivfoto

Fredag i Retten i Helsingør faldt der dom i en stor sag vedrørende organiseret narkokriminalitet. Ni mænd blev sammenlagt idømt 57 års fængsel, heriblandt et højtstående medlem af Bandidos.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Bagmanden er ifølge politiet et højtstående medlem af Bandidos. Han blev idømt 12 års fængsel for indsmugling, besiddelse og delvis videreoverdragelse af 3,7 kg kokain og 695 kg hash.

Tre andre personer blev for samme mængder idømt mellem 10 og 11 års fængsel.

Herudover blev en person idømt syv års fængsel for handel med 140 kg hash og 1,2 kg kokain og yderligere tre personer blev idømt mellem 1½ og to års fængsel, der blev gjort delvist betinget, for handel med mellem 50 og 112 kg hash.

En person, der havde medvirket til indsmugling af kokainen blev idømt to års fængsel, der blev gjort delvist betinget.

Retten besluttede samtidig, at der skulle ske konfiskation af over otte millioner kroner, idet retten vurderede at de tiltalte havde haft en sådan fortjeneste i forbindelse med salg af narko.

- I Task Force Øst er vi meget tilfredse med, at retten i det væsentligste har fulgt anklagemyndighedens påstand om straf og konfiskation og dermed har sendt et klart signal om, at organiseret narkokriminalitet på ingen måde skal kunne betale sig, siger Anklager Marlene Baand Beynon

Seks af de domfældte ankede dommen på stedet, hvorimod de øvrige tre domfældte udbad sig betænkningstid.