Skød 19-årig i hovedet: Tre sigtes for drabsforsøg på Nørrebro i 2013

Københavns Politi fremstillede mandag to ud af tre mænd i et grundlovsforhør, mændene er henholdsvis 28, 29 og 38 år, og politiet sigter dem for drabsforsøg i en sag fra 2013.

Drabsforsøget fandt sted den 11. april 2013 om aftenen på Lundtoftegade på Nørrebro. De tre anholdte er sigtet for i forening, og efter fælles forudgående aftale, at have affyret ikke under 30 skud og ramte i den forbindelse en dengang 19-årig mand. Han blev ramt af et projektil i hovedet, men overlevede mirakuløst.

To af de tre anholdte har tidligere været sigtet og varetægtsfængslet i sagen, men de blev løsladt og sigtelsen frafaldet pga. manglende beviser.

Københavns Politi fortsatte imidlertid efterforskningen og har bl.a. på baggrund af nye tekniske beviser og afhøringer styrket mistanken mod de tre mænd, hvoraf to fremstilles i Københavns Dommervagt i dag. Der vil blive begæret lukket døre.

- To af de tre sigtede har nu været fremstillet og er blevet varetægtsfængslet i hhv. 24 og 10 dage. Den tredje sigtede er varetægtsfængslet i en anden sag og fremstilles senere, oplyser Københavns Politi.