Bilist hamrede forbi fartkontrol med over 100 kmt – hvor der må køres 50


En bilist kørte lige forbi politiet med 117 km/t på Gudrunsvej, hvor man må køre 50 km/t, og én kørte 96 km/t på Edwin Rahrsvej, hvor der må køres 60 km/t. Arkivfoto

16 sager blev det til da Østjyllands Politis færdselsafdeling i samarbejde med lokalpolitiet i Aarhus Vest i aftes gennemførte en færdselsindsats i det vestlige Aarhus.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Otte af sagerne var hastighedssager, hvor især to gjorde sig særligt bemærket - én kørte lige forbi politiet med 117 km/t på Gudrunsvej, hvor man må køre 50 km/t, og én kørte 96 km/t på Edwin Rahrsvej, hvor der må køres 60 km/t. Sidstnævnte kørte desuden overfor rødt med politiet i hælene, der kort efter kunne konstatere, at føreren af bilen var frakendt kørekortet.

- De her sager et gode eksempler på, hvorfor vi laver denne type færdselsindsatser i Aarhus Vest i stedet for at bruge fotovogne. Når folk kører sådan, så skal de stoppes med det samme til en alvorsnak med politiet og ikke vente på modtage en bøde, siger politikommissær hos lokalpolitiet i Aarhus Vest, Jens Espensen.

12 klip
Da færdselsfolkene kørte retur mod Randers fik de lige endnu en sag med sig hjem, da en patruljevogn blev overhalet på motorvejen - via nødsporet - af en bil der kørte 190 km/t.

Det blev også til en enkelt spritbilist og så fik et par opmærksomme lokalbetjente anholdt en person, der var eftersøgt i forbindelse med en tyverisag fra Midt- og Vestsjællands politikreds.

I alt blev det til 16 sager - heraf 12 klipsager med en betinget og en ubetinget frakendelse af kørekortet.