Nordjyde dømt for at kvæle sin storebror med kartofler


Et slagsmål endte med, at den 57-årige storebror blev kvalt. Det ske ved greb om halsen i kombination med indre spærring af luftvejene med kartofler. Arkivfoto

Et nævningeting ved Retten i Hjørring straffer en 55-årig mand med fængsel i syv år for at have forvoldt sin storebrors død, oplyser Nordjyllands Politi.

Like localeyes.dk på Facebook

Tidligere onsdag fastslog nævningetinget, at der ikke var tale om et drab, men om vold med døden til følge.

Episoden fandt sted om aftenen 13. november sidste år i brødrenes fælles hjem i Ingstrup ved Løkken. Her endte et slagsmål med, at den 57-årige storebror blev kvalt. Det ske ved greb om halsen i kombination med indre spærring af luftvejene med kartofler.

Desuden var der udøvet vold mod offerets hoved.

På den baggrund mente anklagemyndigheden, at der var tale om et drab, men nævningetinget i Hjørring var i tvivl.

Godt nok mente tre nævninge og rettens tre dommere, at den 55-årige Jesper Emil Pedersen bevidst kvalte sin bror ihjel og dermed skulle kendes skyldig i drab.

Ikke desto mindre endte det med en dom for vold med døden til følge, da de resterende tre nævninge ikke fandt det bevist, at den tiltalte havde forsæt til at dræbe.

De tre nævninge lagde vægt på mandens forklaring om, at han slap grebet om sin brors hals, da han begyndte at gispe, og at han selv fiskede en kartoffel ud af munden på sin bror, inden han ringede efter alarmcentralen.

For at en tiltalt kan findes skyldig, kræver det, at fire ud af seks nævninge og to ud af tre dommere skal stemme for. Derfor endte det med en dom for vold med døden til følge.

I sin dom har retten ifølge nordjyske.dk især lagt vægt på grovheden og farligheden af den vold, som den 55-årige udførte mod sin storebror.

Retten finder det desuden helt urealistisk, at den 57-årige kunne få to kartofler i halsen ved et uheld, eller fordi han ønskede at begå selvmord i forbindelse med slagsmålet, sådan som broren ellers tidligere har forklaret.

På trods af sin benægtelse har Jesper Emil Pedersen ifølge nordjyske.dk ikke valgt at anke dommen.

Hos Nordjyllands Politi vil anklager Susanne Hansen nu læse dommen og overveje, om hun ønsker landsrettens syn på sagen.

/ritzau/