Støjberg: Islamister skal ikke belønnes med statsborgerskab


Belal El-Khatib som stod frem i Politiken 3. september. Foto Facebook. Arkivfoto

Et flertal i Folketingets Indfødsretsudvalg har besluttet, at Belal El-Khatib alligevel ikke skal have dansk statsborgerskab, som han ellers var blevet stillet i udsigt, og det er positivt mener udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

- Hvis man ikke lever op til betingelserne for at få dansk statsborgerskab, og man tilmed er en antidemokratisk islamist, der modarbejder danske værdier, så kan jeg ikke se, hvorfor man skal belønnes med et dansk statsborgerskab.

- Derfor glæder det mig, at Folketingets Indfødsretsudvalg har omgjort sin beslutning om at indstille Belal El-Khatib til et dansk statsborgerskab, skriver Inger Støjberg på Facebook.

Flertallet i udvalget anser den 25-årige som islamist og håndplukker ham derfor ud af de omkring 2500 personer, hvis sager Inger Støjberg ville have genbehandlet, selvom de var blevet godkendt tidligere.

Det sagde et politisk flertal nej til, men indfødsretsudvalget har nu bestemt, at Belal El-Khatib bliver håndplukket på grund af sine holdninger.

- Den mulighed gav jeg udvalget allerede for to måneder siden, men bedre sent end aldrig. Det er noget særligt at blive dansk statsborger. Det skal vi stå vagt om, skriver Inger Støjberg.

/ritzau/