Censur: Kvindekunst sidestillet med porno og forbudt


Dette billede er blandt de billeder, som poltiet har forbudt. Foto: Mathilde Grafström

Mens Frank Hvam og Casper Christensen frit kan blotte deres kønsorganer i det offentlige rum, har fotokunstneren Mathilde Grafström fået en planlagt udstilling stoppet af politiet. Den vil krænke blufærdigheden, lyder det.

Kunstneren ønskede at udstille 30 til 40 billeder på Højbro Plads eller Nytorv i København. Fotografierne afbilleder nøgne kvinder og kaldes 'The Female Beauty Project'.

Mathilde ønsker med billederne at provokere folk og få dem til at kæmpe mod deres negative opfattelse af dem selv. Hvis du tror du er grim, så bliver du grim, lyder det fra fotokunstneren.


Disse billeder er også blevet forbudt af politiet. Foto: Mathilde Grafström

- Det er naturlige kroppe, men de er samtidig provokerende for det er slanke kroppe, som modelkroppene fra kommercielle reklamer.

- Hvis du går, og synes du er grim eller vejer 20 kilo for meget, så vil de her billeder ramme dig - smack - lige i hovedet. Pointen er at få sig til at frigøre dig fra de tanker, vi er ikke vant til at acceptere os selv, lyder det fra Mathilde Grafström.

Denne kunstneriske præmis bliver tilsyneladende ikke købt af Københavns Politi. De har i en kortfattet mail til kommunen forbudt at billeder vises i det offentlige rum.

- Vi fastholder, at billederne IKKE må vises i det offentlige rum, da de er blufærdighedskrænkende, lyder det kortfattet i emailen fra politiet.

Localeyes.dk har kontaktet tilladelseskontoret hos Københavns Politi, som har sendt en mail med forbuddet til Københavns Kommune.

Tilladelseskontoret ønskede dog ikke at svare på vores spørgsmål og sendte os videre til Københavns Politis kommunikationsafdeling. Vi afventer nu svar fra dem.

Et af vores spørgsmål er fx, hvordan Mathildes billeder kan være mere stødende end fx fri udsigt til klokkeværket på Frank Hvam og Casper Christensen?


Dette billede blev også forbudt. Foto: Mathilde Grafström

Dette billede blev også forbudt. Foto: Mathilde Grafström