Løber giver ældre mand kajeryster – han stod i vejen


Manden havde kort forinden været fem timer på plejehjem, hvor hans hunde fungerer som selskabshunde for beboerne. Foto: Charlotte Andreasen.

En ældre mand blev søndag slået hårdt i ansigtet af en løber i Fælledparken i København. Han var angiveligt ikke hurtigt nok til at komme af vejen og ødelagde således den tid, som løberen havde håbet at opnå.

Local Eyes har modtaget denne beretning om det brutale overfald af en Facebook-bruger, som dagen efter overfaldet mødte den forslåede herre.

... jeg gik en tur i Fælledparken omkring solnedgang og faldt i snak med en herre, der havde plaster på sin ene kind, og jeg bemærkede, at hans ene øje også var hævet og blåt.

- Ja, jeg fik et slag af en løber i går, fortalte han.

Han står ved foreningsstatuen oppe ved posthuset, da en løber nærmer sig med vilde fagter, mens manden for sin del gjorde sit yderste for at træde til side.

Desværre når han ikke at flytte sig fra løberens tilsigtede rute og får, som straf for sin langsomhed et knytnæveslag, der slår hans briller i stykker og skærer ham på kinden.


Løberen knuste mandens briller, som han havde fået af sine børn i 60-års fødselsdagsgave. Brillerne var de fineste, han nogensinde har haft. Foto: Charlotte Andreasen.

En kvinde, der åbenbart fulgte manden, var lidt efter kommet løbende og forklarede at 'han prøvede at forbedre sin tid'. Så kunne man nok forstå at der var noget på spil.

Begge løbere var omkring 25 år, han klædt i blå bukser og rød trøje, hun i sort.

Mens hun forklarede begyndte blodet fra hans sår at løbe ned over hans tøj, og han nåede lige at tænke, at hun måske kunne gøre holdt et øjeblik mere og efterlade deres telefonnummer. Men da det kom på tale, kendte hun pludseligt ikke den løbende voldsmand alligevel. Hun satte igen i løb og var væk et øjeblik senere.

Manden har hverken været på skadestuen eller anmeldt overfaldet. De knuste briller var en gave fra hans børn til hans 60 års fødselsdag. De havde kostet 2800 kroner, og var de fineste, han nogensinde har haft.

... og således ender denne beretning. Ingen anmeldelse, intet navn, kun det foto jeg fik lov at tage af manden, idet han også gav mig tilladelse til at dele historien, men han ville gerne undlade at få sit navn ud, da han frygter at den voldelige løber kan finde på at komme efter ham.

Beretningen om løberen og det voldelig overfald er fra en bruger på Facebook. Det er ikke lykkedes for localeyes.dk selv at komme i kontakt med den ældre herre.