Læk fra gasflaske og gnist jævnede restaurant med jorden

En ødelæggende gaseksplosion på en restaurant i Helsingør søndag aften var efter alt at dømme en ulykke, oplyser Nordsjællands Politi.

- Vi har foreløbig konkluderet, at eksplosionen skyldes, at noget gas er sivet ud fra en gasflaske og er blevet antændt af en gnist fra nogle af de hvidevarer, som har været i restaurantens køkken, siger politikommissær Henrik Gunst i en pressemeddelelse.

Det er den foreløbige konklusion på de tekniske undersøgelser, og den stemmer overens med den udmelding, som politiet kom med natten til mandag.

Gasflasken stod i den indiske restaurant Indian Crown på Belvederevej i Helsingør.

Klokken 23.45 søndag aften lød der et brag, og en kraftig eksplosion raserede restauranten. Eksplosionen var så kraftig, at bygningen mere eller mindre blev jævnet med jorden.

Der var ingen personer på restauranten, da eksplosionen fandt sted. Ingen kom til skade, men cirka 100 omkringboende personer blev kortvarigt evakueret, mens det blev undersøgt, hvorvidt de omkringliggende bygninger havde taget skade.

Nordsjællands Politi formoder, at udsivningen er sket gennem en utæthed eller en forkert monteret slange.

Nordsjællands Politi understreger, at konklusionen kun er foreløbig. Først når undersøgelserne er afsluttet, kan en endelig årsag til eksplosionen fastlægges.

Eksperter fra Nationalt Kriminalteknisk Center under Rigspolitiet har bistået Nordsjællands Politi under opklaringen.

/ritzau/