Politi: Dreng rejste sig op i forlystelse og faldt ud


Forlystelsen Nautilus var lørdag eftermiddag lukket efter ulykken.

En femårig hollandsk dreng faldt lørdag ud af en forlystelse i Tivoli, fordi han rejste sig op, mens karrusellen kørte fire meter over jorden.

Like localeyes.dk på Facebook

Det siger Københavns Politi, efter at have talt med blandt andre drengen og hans mor, der var på besøg i Tivoli under en ferie hos nogle venner i København.

- Han har formentlig rejst sig op i forbindelse med kørsel i forlystelsen og er derefter faldet ud, siger Michael Andersen, central vagtchef hos Københavns Politi til Ritzau.

Ved faldet fra forlystelsen landede drengen oven på en 39-årig kvinde, der tilfældigvis stod nedenfor. Både kvinden og drengen slap fra ulykken med småskrammer. Drengen slog blandt andet sit knæ.

Efter at være tilset på skadestuen kørte politiet mor og søn hjem til de venner, som de bor hos, mens de er i København.


Forlystelsen Nautilus.

Drengen var oppe i den blæksprutte-lignende karrusel Nautilus sammen med sin mor, da ulykken skete.

Tivolis pressechef, Torben Plank, oplyser, at alle procedurer ved forlystelsen er overholdt, og at intet tyder på, at drengen ikke var spændt fast, som reglerne foreskriver.

Ifølge politiets vagtchef kommer der umiddelbart ikke et politimæssigt efterspil. Heller ikke selv om det tilsyneladende lykkedes drengen at rejse sig op, selv om han var fastspændt.


Forlystelsen Nautilus.

- Det er en hændelse, der sker, og som ikke skulle være sket. I den pågældende forlystelse er der ikke tale om en fiksering, som når du kører i Det Gyldne Tårn.

- Hvis du vil op at stå i den slags forlystelser til børn, så kan du godt. Og vi vurderer, at der ikke er noget galt med forlystelsen, siger han.

Der blev tilkaldt en ambulance efter ulykken, som skete omkring klokken 14.30. Inden ambulancen nåede frem, tog en sygeplejerske sig af de to forlystelsesgæster, der var chokerede men ved bevidsthed.

/ritzau/