Politiet dropper drabssigtelse i sag om parteret lig


Arkivfoto

Da en 68-årig kvinde i november sidste år blev anholdt, lød sigtelsen på drab og usømmelig omgang med lig.

Politi og anklagemyndighed mente, at hun i juli havde dræbt sin mand i deres fælles bolig i Herlev, parteret liget og gemt ligdelene flere forskellige steder.

Kvinden har hele tiden afvist, at hun skulle have dræbt sin mand, og nu er sigtelsen for drab frafaldet. Hun sigtes alene for usømmelig omgang med lig, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Da sigtelsen mod kvinden blev læst op i grundlovsforhøret den 6. november sidste år, kom det frem, at hun var mistænkt for at have gemt sin mands hoved og ene ben i en fryser, mens resten af liget blev gemt i en blomsterkumme i haven.

Senere blev ligdelene gravet op og efterladt på Krebsdammen - også i Herlev.

Flere måneder senere - natten til den 5. november - skulle hun have taget hovedet og benet op og gravet det ned i haveforeningen Hjortespring i Herlev.

Det var i den forbindelse, at politiet kom ind i billedet, og ved middagstid den 5. november blev hun anholdt.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, så det er uvist, hvad der blev forklaret. Men det kom frem, at manden var dødeligt syg.

- Vi har fået at vide, at din mand var terminal syg, og at du beskrives som omsorgsfuld over for din mand, sagde dommer Anne Berg og afviste at varetægtsfængsle kvinden.

- Jeg varetægtsfængsler dig ikke, hverken på mistanken for drab eller medlidenhedsdrab. Der er helt sikkert begrundet mistanke om usømmelig omgang med lig. Men der er ikke hjemmel og grundlag for en varetægtsfængsling, sagde hun.

Sigtelsen for drab blev dog i første omgang opretholdt, men den er altså nu frafaldet.

Sagen om usømmelig omgang med lig ventes at blive behandlet som en tilståelsessag til november.

/ritzau/