To efterlyste tricktyve anholdt i Frankrig


De to efterlyste tricktyve fanget på et overvågningskamera i et supermarked. Foto fra politiet.


To personer, der er mistænkt for at have begået tricktyverier i Danmark siden 2013, blev den 14. oktober 2015 anholdt i paskontrollen i havnebyen Calais i Frankrig, da de forsøgte at rejse mod England.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelsen skete på baggrund af en arrestordre afsagt af Lyngby Ret den 5. maj 2015, der førte til en efterlysning via Interpol. Det var Nordsjællands Politis særlige enhed mod indbrud og tyverier, Task Force Nordsjælland, der havde anmodet om arrestordren.

Dansk politi arbejder nu på at få de to anholdte personer, en mand og en kvinde, udleveret til Danmark, så de kan blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling og senere strafforfølgning.

Organiserede tricktyverier

Task Force Nordsjælland betragter tricktyverierne begået mod ældre borgere som organiserede, hvilket dommeren i Lyngby Ret var enig i, da der blev afsagt kendelse den 5. maj 2015. De to personer er sigtet in absentia for fem tilfælde af tyveri af grov beskaffenhed. Som følge af disse tyverier er der foregået en række bedragerier, hvor stjålne betalingskort er blevet misbrugt for helt op til 15.000 kr. ad gangen.

– Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at anholde de to formodede tricktyve, der har været aktive over det meste af Danmark siden 2013. Det er et vigtigt signal at sende til disse kriminelle grupperinger, at man ikke skal forvente, at man slipper for straf i Danmark, blot fordi man flygter ud af landet, udtaler faglig koordinator Henrik Christensen fra Task Force Nordsjælland.

Det er politiets opfattelse, at det fulde omfang af gerningsmændenes handlinger endnu ikke ligger klart. Task Force Nordsjælland er indtil videre bekendt med, at duoen har opereret over det meste af Danmark i hvert fald siden 2013.