Hvorfor det giver pote at excellere i Excel


Arkivfoto

Dette er sponsoreret indhold. Tal tal og atter tal. Selvom Excel efterhånden er kendt blandt alle, så kan der hænge et stort spørgsmålstegn over hovedet, når musen svæver henover Office-pakken og man efterhånden ikke længere kan erindre, hvornår man sidst eller om man nogensinde har haft fyret op for det ellers velkendte regneprogram.

Det er dog faktisk ikke kun inden på regnskabsafdelingen eller skattekontoret, det kan betale sig at kunne være snild til tal. Der er faktisk flere tilfælde, hvor det kan give pote at erhverve sig noget almen viden om dette geniale program.

Denne artikel vil kort gennemgå nogle af de mest oplagte brugsområder og derved også, hvad du kan gøre for at få overblik spare tid og gøre livet lidt lettere for dig selv.

Hjemmebudgettet
Hvis du går med en drøm om en dag at blive en haj til madplaner, elregninger eller sågar forskudsopgørelser, så er det bedste sted at starte bestemt at give sig i kast med et overslag på hjemmets årlige og månedlige udgifter. De fleste regninger kan godt nok i dag klares over Betalingsservice men for at få en forståelse for, hvor dine hårdt tjente penge ender henne, så vil det være smart med et budget over hjemmets udgifter.

Gør dig selv bedre stillet på arbejdspladsen med visuelle præsentationer
Også uden for hjemmet kan det være et gangbart værktøj. Har du for eksempel et job, hvor det hænder at være en belejlighed at kunne lave visuelle præsentationer, så kan Excel hjælpe dig med grafer til at skabe den visuelle forståelse for dine tal.

Selvstændig og regninger
Er du selvstændig, så er der også en god chance for, at du udskriver fakturaer. Excel er om noget essentielt, hvis du har en virksomhed, hvor du udsender fakturaer til dine kunder – alternativet er jo skrivemaskinen eller hjemmelavede kragetæer. Sidstnævnte er, måske selvindlysende, en ringe forretning, da arbejdet uden om en skabelon bliver til mange timer tabt på unødvendigt dronearbejde.

Hvad skal der til, for at blive en haj til Excel?
Men hvad skal der til, for at kunne udarbejde et budget, sammensætte en graf eller fremmane en faktura?

Svaret er kurser.

Medmindre du er en heuristisk superstjerne eller du elsker at lege skattejagt og rode den ene tvetydige YouTube-instruksvideo efter den anden igennem, så er kurser den mest oplagte mulighed. Det er ikke noget, man behøver at investere uhyre mængder af tid i, og det kan klares relativt billigt og i nogle tilfælde endda gratis.

Når det kommer til kurser, så er Kasper Langmann fra Proximo manden at gå til. Kasper har en høj grad af erfaring ved blandt andet at have hjulpet mere end 15.000 kursister. Udover dette så udbyder Proximo også et gratis kursus med 3 lektioner skræddersyet til begyndere. Brænder det på med at få udfærdiget dine stakke af fakturaer, så har Proximo faktisk også på forhånd udformet en Faktura-skabelon til Excel, som du frit kan benytte dig af.

Så kan du gribe muligheden og gøre livet lidt lettere for dig selv.