Tysker betaler 400.000 kroner og skyder 40-årig elefant


Arkivfoto – billedet viser ikke den omtalte elefant.


En tysk trofæjæger har nedlagt en af de største hanelefanter, som i tre årtier er set i Zimbabwe, oplyser en lokal jægergruppe fredag. Det sker dage efter, at myndighederne i landet har opgivet at retsforfølge en udenlandsk jæger for at have dræbt løven Cecil.

Den uidentificerede tyske jæger skød og dræbte tidligere på måneden elefanten uden for Gonarezhu Nationalpark i den sydlige del af landet, siger Louis Muller, der er formand for sammenslutningen af professionelle jægere og guider i Zimbabwe.

– Elefanten var kun set ved sjældne lejligheder, indtil den blev skudt i denne måned. Den menes at være mere end 40 år, og den havde stødtænder, der vejede 55 kilo stykket. Det er de største, der er registreret i Zimbabwe i 30 år, sagde Muller.

Elefantens død vakte minder om drabet i juli på Cecil, der var en sjælden sortmanket løve og beboer i Hwange Nationalpark i den vestlige del af Zimbabwe.

Cecils død udløste et internationalt ramaskrig, men tidligere på måneden sagde myndighederne i landet, at der ikke var basis for at rejse anklage mod den amerikanske tandlæge Walter Palmer, som nedlagde rovdyret.

Regeringen sagde, at drabet var lovligt, fordi Palmer havde de nødvendige tilladelser, da han med bue og pil nedlagde Cecil uden for nationalparken.

Ifølge den britiske avis The Telegraph blev elefanten skudt af den tyske jæger 8. oktober på en privat jagtkoncession på grænsen til Gonarezhou, efter at han havde betalt 60.000 dollar (407.000 kroner) for en jagttilladelse.

Elefanter er kendt for at leve op til 70 år i naturen, og Muller sagde, at den døde hanelefant var mindst 40 år.

– Det var et majestætisk dyr, sagde han og bekræftede, at stødtænderne var de største, der var set i tre årtier.

Zimbabwe omsatte storvildtjagt for 45 millioner dollar (305 millioner kroner) i 2014 ifølge det nationale parkagentur. Pengene kommer fortrinsvis fra velhavende jægere fra USA og Europa. Men drabet på Cecil satte et uventet fokus på Afrikas multimillion jagtindtjening.

/ritzau/Reuters