Dansk klub scorede 3,7 millioner euro på Europa League


Arkivfoto

Det har i mange år stået klart, at det er en god forretning for de danske klubber at være med i et europæisk gruppespil i fodbold.

Det var det også for AaB og FC København i sidste sæson. Begge har scoret tocifrede millionbeløb på at være med i Europa Leagues gruppespil.

Flest penge tjente AaB, der også gik videre fra gruppespillet og nåede 1/16-finalerne.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har fremlagt de udbetalinger, som alle turneringens deltagere i sidste sæson har fået. Her fremgår det, at AaB har modtaget 3.735.787 euro. I nutidskurs svarer det til cirka 27,8 millioner kroner.

Til sammenligning har FC København fået cirka 18,9 millioner kroner fra Uefa for sin deltagelse i samme turnering.

Forskellen på indtægterne skyldes, at AaB sikrede sig flere præmiepenge via sejre og uafgjorte kampe i gruppespillet, hvor nordjyderne fik ni point og FC København fik fire point.

Dertil kommer, at AaB har fået over 3,7 millioner mere fra den "market pool", som dækker over Uefas indtægter fra salg af tv-rettigheder. Selve avancementet til 1/16-finalerne kastede cirka 1,5 million kroner ekstra af sig.

Begge klubber har formentlig samlet set fået flere penge ud af deltagelsen i turneringen, da indtægter fra billetsalg, bodsalg og sponsorater skal lægges til.

Turneringsvinderne fra Sevilla scorede over 140 millioner kroner fra Uefa i løbet af turneringen.

Det er dog stadig en klart bedre forretning at være med i Champions League. De svenske fodboldmestre, Malmö FF, scorede således samme beløb som Sevilla på blot at være deltager i gruppespillet og blive slået ud efter en enkelt sejr i seks kampe.

/ritzau/