Gruppevoldtægt: Piger på to og fem år misbrugt på skift af indiske mænd


Arkivfoto


To indiske piger på to og fem år blev voldtaget ved to separate episoder sent fredag eller natten til lørdag og mindst et af overgrebene betegnes som en “gruppevoldtægt”, siger politiet i den indiske hovedstad.

LÆS OGSÅ: Teenagere anholdt for voldtægt af toårig pige i Indien
Politichefen i den vestlige del af New Delhi, Pushpendra Kumar, siger, at en fem-årig pige blev voldtaget af tre mænd i den østlige bydel Anand Vihar fredag aften.

– Pigen på fem år blev lokket ind i et nabohus af tre mænd. Lokale indbyggere så hende komme ud med sønderrevet og blodigt tøj. De pågreb derefter de formodede gerningsmænd, siger han.

En pige på to og et halvt blev voldtaget et andet sted i storbyen mindst en gang, siger politiet.

– Den yngste af pigerne blev bortført af to mænd fredag fra en religiøs fest i bydelen Nangloi. Hun blev seksuelt misbrugt og efterladt i en park, hedder det.

– Hvornår holder dette op i New Delhi? Hvor længe endnu skal kvinder udsættes for brutal vold i Indiens hovedstad. Gruppevoldtægt af piger på to og fem år? Det er skamfuldt, skriver lederen af Delhis Kvindekommission, Swati Maliwal, på Twitter.

Indien har siden en gruppevoldtægt i 2012, da en ung student mistede livet, haft fokus på det omfattende problem med voldtægter.

En 14-årig indisk pige satte ild til sig selv i april, efter at hun blev voldtaget af fem mænd i en landsby i provinsen Uttar Pradesh. Pigen fik brandsår på 70 procent af kroppen, da hun efterfølgende satte ild til sig selv.

Problemet er særlig udtalt i Uttar Pradesh, der er en af landets provinser med mest kriminalitet generelt.

Tidligere i år var der heftig debat i Indien, da regeringen nedlagde forbud mod at vise en BBC-dokumentar om den brutale gruppevoldtægt i 2012.

Gruppevoldtægten satte gang i nationale protester og vakte international harme.

/ritzau/AFP