TV: Politiet opgiver fængslinger efter uro ved Christiania


Uroligheder ved Christiania

Molotovcocktails, røgbomber og diverse genstande fløj fredag aften gennem luften med retning mod en større gruppe betjente ved Christiania.

Like localeyes.dk på Facebook

I den forbindelse anholdt Københavns Politi fire personer, men ingen af dem har udsigt til en tur i grundlovsforhør.

Det siger anklager Helle Just fra Københavns Politi efter at have set nærmere på beviserne mod to af de anholdte, som politiets efterforskere ellers ønskede at varetægtsfængsle.

- Der er ikke grundlag for at varetægtsfængsle de sigtede, siger anklageren lørdag formiddag til Ritzau.


Her bliver der smidt en molotovcocktail


Se flere tv-billeder

Der er tale om to unge mænd, som begge er sigtet for at udøve vold mod betjente. Volden består angiveligt i, at de har kastet kanonslag mod gruppen af politifolk.

En tredje påstået uromager er sigtet for forsøg på vold mod tjenestemand i funktion, mens en fjerde blev anholdt for grov forstyrrelse af den offentlige orden.

At mændene ikke bliver fremstillet i grundlovsforhør betyder ikke, at de går fri.

Politiet vil nu behandle deres sager og vurdere, om der skal rejses tiltale for de påståede forbrydelser.

Urolighederne på Christianshavn opstod i forbindelse med en varslet demonstration, som ifølge politiet aldrig rigtig kom i gang.

Det var gruppen Reclaim The Streets, som havde bebudet en demonstration, men i stedet for at demonstrere strømmede maskerede personer tilsyneladende ud fra Christiania og satte ild i gaden.

- Der er kastet røgbomber og andet inde fra Christiania og ud på gaden, men demonstrationen er opløst. Vi er massivt til stede, og der er ro på derude nu, sagde politiets pressetalsmand Lars Krabbe fredag aften til Ritzau.

For at opløse demonstrationen anvendte politiet tåregas.

I august udviklede en demonstration på Nørrebro fra samme gruppe sig voldeligt. Her blev adskillige ruder smadret, og politiet blev angrebet med kasteskyts i form af brandbomber, flasker og brosten.

/ritzau/