LA’er: De fede må selv betale – eller tage sig sammen


Spiser man fire cheeseburgere om dagen, er man heller ikke i tvivl om, at der skal noget motion til at få det til at gå op i en større enhed, lyder det fra LA-medlemmet

Der er ingen fornuft i, at fællesskabet betaler for overvægtige menneskers fedmeoperationer, mener medlem af Liberal Alliance Ungdom.

Sådan lyder det ifølge Avisen.dk fra Magnus Denlow, som er bestyrelsesmedlem i Liberal Alliance Ungdom i Hillerød.

Han har skrevet følgende i et debatindlæg i Politiken med overskriften "Den enkelte burde da selv betale for sin fedmeoperation."

- Jeg er en klar fortaler for prævention mod overvægt, men at kliniske indgreb mod fedme skal tillægges den offentlige regning, er mig uforstående. Det, der kan undre, er, at skatteyderne ikke råber op i protest. For hvorfor i alverden skal befolkningen betale for et problem, som de overvægtige kan klare selv, hvis de vel at mærke gider tage sig sammen til det?

Han forklarer, at han ikke ser skævt til nogle mennesker, og at man selv bestemmer, om man vil købe aftensmad i Irma eller på McDonald’s. Man skal bare tage konsekvenserne af de valg, man foretager i ens liv, skriver Avisen.dk.

- Spiser man fire cheeseburgere om dagen, er man heller ikke i tvivl om, at der skal noget motion til at få det til at gå op i en større enhed. Det bør derfor ikke være de tyndes opgave at skulle betale de fedes operationer, når de selv kan klare problemet ved motion. Der er selvfølgelig tale om ekstreme tilfælde, hvor en operation er nødvendig, og det er der selvfølgelig heller ikke noget videre problem i, skriver han.

Magnus Denlow mener, at overvægtige mister motivationen til at tabe sig, når der er mulighed for at få en fedmeoperation.

- Hvis staten derimod stopper tilbuddet om de gratis fedmeoperationer, mener jeg, at det i høj grad vil virke motiverende for folk til at holde sig selv i form. Det vil dermed i det lange løb også virke præventivt mod fedme.