Kinesisk kunstner fandt aflytningsudstyr i sit atelier


Den kinesiske kunstner og systemkritiker Ai Weiwei. Arkivfoto

Den kinesiske kunstner og systemkritiker Ai Weiwei fandt aflytningsudstyr flere steder i sit atelier, da han for nylig vendte hjem efter et besøg i Tyskland.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Ai, som tidligere har modtaget Amnesty Internationals menneskerettighedspris, tog billeder af aflytningsudstyret og har publiceret dem på sin Instagram-konto. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge NTB.

Den 58-årige har i øjeblikket en udstilling i København, som varer til december. Udstillingen hedder "Ruptures" og har fået navn efter Ai Weiweis eget liv, som er mærket af omvæltninger på grund af hans kritik af Kina.

I 2011 blev han anholdt og fængslet i 81 dage, hvilket blev efterfulgt af husarrest, da myndighederne tog passet fra ham for at forhindre, at han forlod Kina.

Han har med direkte kritik og et stort internationalt netværk længe været en torn i øjet på den politiske ledelse i Beijing.

Først i juli fik han passet tilbage, og siden har han nedtonet kritikken af de kinesiske myndigheder.

Det vides ikke, hvem der har placeret aflytningsudstyret i atelieret hos den berømte kunstner, men kinesiske myndigheder har overvåget ham, siden han blev løsladt i 2011.

/ritzau/