Nye tal afslører hvor fotovogne blitzer flest bilister


Arkivfoto

Knap halvdelen af de fartbøder, politiets fotovogne har uddelt i selve København, er givet på blot to gader, mens cirka 40 procent af bøderne i Aarhus er udskrevet på samme vej.

Like localeyes.dk på Facebook

Det viser en aktindsigt over fotovognenes aktivitet i henholdsvis Hovedstaden og Østjylland, som Metroxpress har fået, efter antallet af fotovogne blev firedoblet per 1. februar i år.

I København er der således uddelt 9691 bøder på den 800 meter lange P. Knudsens Gade til en samlet værdi på 10,7 millioner, mens der er givet 9570 bøder på H.C. Andersens Boulevard til en værdi af 11 millioner kroner.

Det svarer med andre ord til godt halvdelen af de københavnske bøder.

Oplysningerne får Liberal Alliances medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Lars Dueholm, til at opfordre politiet til at tænke på sikkerhed frem for penge.

- De burde hellere fokusere på skoleveje og de steder, hvor der sker ulykker med personskader i stedet for som her bare at gå efter de steder, som giver flest penge i politiets kassebeholdning, siger han til Metroxpress.

Hos Københavns Politi afviser Michael Kristiansen, der er leder af færdselsafdelingen, at man bevidst går efter at kradse flere penge ind.

- Det handler ikke om antal bøder for os. Vi skal måle et bestemt antal timer, og når vi får mere og bedre udstyr, så stiger tallene selvfølgelig. Vi har således 2000 flere sigtelser på området det sidste halve år end hele sidste år, siger han til avisen.

I Østjylland viser tallene, at hele fire ud af ti bøder, der bliver givet i Aarhus, udskrives på Grenåvej. Her er der i år givet bøder for 2,3 millioner kroner mod 1,2 millioner hele sidste år.

Præcis hvor på strækningen vognene holder, ønsker politiet ikke at oplyse.

Det var søndag ikke muligt for Metroxpress at få en kommentar fra Østjyllands Politi.

/ritzau/