Obama kondolerer efter angreb på hospital i Kunduz


Sådan så der ud på hospitalet i Kunduz inden bobmeagrebet. Foto: Læger uden grænser

Angrebet på et hospital i Afghanistan, hvor nødhjælpsorganisationen Læger uden Grænser blandt andet udfører arbejde, får nu USA's præsident Obama til at kondolere til de pårørende til ofrene.

Like localeyes.dk på Facebook

- På vegne af det amerikanske folk udtrykker jeg mine dybfølte kondolencer til de lægelige fagfolk og andre civile, der blev dræbt eller såret i den tragiske hændelse på et Læger uden Grænser-hospital i Kunduz, siger Barack Obama i en skriftlig meddelelse fra Det Hvide Hus.

Mindst 19 personer blev dræbt ved angrebet på hospitalet, og ifølge Nato kan det have været amerikanske kampfly, der ved en fejl bombede hospitalet.

- Forsvarsministeriet har iværksat en tilbundsgående undersøgelse, og vi vil afvente resultatet af den, før vi afsiger en endelig dom over, hvad der skete ved denne tragedie, siger Obama videre.

USA's militær sagde tidligere lørdag, at det foretog luftangreb "i omegnen" af Kunduz.

Ifølge militæret var angrebet rettet mod oprørere fra Taliban-bevægelsen, som havde beskudt amerikanere, der hjalp afghanske styrker i byen.

Tidligere meddelte det afghanske præsidentkontor, at general John Campbell, som er chef for de amerikanskledede styrker i landet, havde undskyldt angrebet.

Men præsidentkontoret rettede det siden til, at generalen havde kondoleret.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, mener, at en amerikansk undersøgelse af hændelsen ikke er nok.

Han opfordrer til en "grundig og upartisk undersøgelse af angrebet" for at finde frem til, hvem der er "ansvarlig".

Da bomberne faldt, befandt omkring 80 Læger uden Grænser-ansatte sig på hospitalet - både internationale og lokale ansatte. Ingen danskere er udsendt til Kunduz.

/ritzau/