Flugtbilist påkører betjent: Politiet efterlyser vidner


Arkivfoto

I jagten på en ung mand, der lørdag middag påkørte en motorcykelbetjent med vilje, opfordrer Midt- og Vestsjællands Politi borgerne til at henvende sig, hvis de sidder inde med oplysninger om den bil, som den unge mand kørte i og brugte som gerningsvåben.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Ifølge politiets vagtchef er der tale om en mørkeblå Skoda Felicia, der kørte på stjålne nummerplader. Registreringsnummeret er ZJ26511.

Påkørslen skete på Bobjergvej i Asnæs i Nordvestsjælland.

- Manden - en ung mand i en gammel bil - faldt lidt uden for normalbilledet, og betjenten vendte derfor sin motorcykel for at tjekke, om han havde kørekort, og om bilen eventuelt kunne være stjålet, fortæller vagtchefen.

Motorcykelbetjenten sætter efter bilen, der pludselig bremser hårdt op og holder stille. Betjenten holder ind bag bilen, sætter motorcyklen på støttebenet og står af motorcyklen.

- Men inden han kommer helt af, bakker bilen pludselig for fuld kraft ind betjenten og hans motorcykel, forklarer vagtchefen.

Betjenten bliver slynget nogle meter hen ad vejen, mens bilen gasser op og kører fra stedet.

- Umiddelbart er betjenten ikke kommet alvorligt til skade, men han er taget til skadestuen for at blive tjekket, siger vagtchefen.

Politiet oplyser, at gerningsmanden er cirka 20 år og lyshåret. Han vil ifølge vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi blive sigtet for vold mod tjenestemand samt for grov vold, når politiet finder ham.

Politiet ved ikke, hvorfor manden reagerede så voldsomt på, at betjenten ville stoppe ham.

/ritzau/